logo

Mopar

Mopar

MOPAR®: MORE CARE FOR YOUR CAR

Mopar® is de afdeling van Fiat Chrysler Automobiles die zich bezighoudt met de levering van originele onderdelen, accessoires en alle diensten die bedoeld zijn voor de zorg en het onderhoud van auto’s van FCA Netherlands B.V. en de FCA US LLC.​

Op wereldniveau is Mopar® uniek, zoals aangetoond  door enkele belangrijke statistische gegevens: het bedrijf distribueert in meer dan 120 landen en beschikt over een catalogus onderdelen en accessoires met meer dan 500.000 onderdelen. De missie van Mopar® is te garanderen dat klanten van alle merken binnen de Jeep® en Chrysler Groups het bezit van hun auto gedurende de volledige levensduur als prettig ervaart, door  leadership in dienstverlening, know-how en producten. Mopar® zorgt voor uw auto vanaf het moment dat deze de dealer verlaat, garandeert de klant het allerhoogste niveau van dienstverlening, gebruik makend van geavanceerde technologie en innovatieve, originele producten van uitstekende kwaliteit.

Wat belangrijk is om te weten als u verschillende aanbieders vergelijkt is wat ze nou precies doen, bij bijvoorbeeld een grote beurt. Er variëren prijzen om het internet uiteenlopend van 99 Euro t/m 400 Euro.

Mopar® Vehicle Protection

Mopar® Vehicle Protection is de enige dekking die gehomologeerd is door Fiat SpA. Door betere zorg voor uw auto te bieden met de garantie dat alle mechanische werkzaamheden uitgevoerd worden door monteurs die door de fabriek getraind zijn, met het gebruik van originele onderdelen bij geautoriseerde reparatiebedrijven over heel Europa.
Mopar® Vehicle Protection is het label van alle services die na de fabrieksgarantie voor u beschikbaar zijn. Denk hierbij aan Extra Garantie en mobiliteitshulp.
Met deze services zorgen we ervoor dat u ook na de fabireksgarantieperiode zorgeloos in uw Jeep kunt blijven rijden.

Geschiedenis van Mopar®

Mopar®begon te groeien in de jaren 60, op een moment dat Amerikaanse sportwagens en auto’s die hoge prestaties leverden internationaal beroemd werden dankzij hun resultaten bij het racen. Toen de Chrysler Corporation de Dodge en de Plymouth creëerden, lanceerde Mopar® een lijn van “speciale onderdelen” uitdrukkelijk bestemd voor de voertuigen die gebruikt werden op de racebaan. En zo werd Mopar® Performance Parts geboren, de afdeling van Chrysler bestemd voor de productie van vervangingsonderdelen, met de opdracht prestaties van racewagens tot het maximum te versterken. In de loop der jaren werd Mopar® synoniem voor “muscle cars”: de meeste auto’s die, gedurende de jaren ’70, geschiedenis schreven in het autoracen, kunnen met deze omschrijving worden aangeduid. Tegenwoordig heeft Mopar®  zijn werkzaamheden uitgebreid met technische assistentie, services en klantenservice.

Duurzaamheid

Mopar® houdt zich dagelijks bezig met het zorgen voor auto’s van de FCA Group​ op de meest eco-compatibele wijze. Hierdoor is het inzamelingsplan voor voertuigen die uit de markt worden genomen (sloopauto’s) ontstaan.