logo

Onderhoud

placeholder_onderhoud

Onderhoud aan de auto: Wat moet, wat kan en wat kost het?

Uiteraard denken mensen na over een onderhoudsbeurt voor hun auto. Het gaat immers over de veiligheid en de betrouwbaarheid van de auto en natuurlijk over geld. Maar er zijn zo veel aanbieder met elk hun eigen prijs. Met welke garage moet u nu in zee gaan?

Wij bij Autobedrijf Kooyman weten daar wel antwoord op. Voor uw Fiat is het antwoord makkelijk. Wij zijn een erkent service punt en wij kennen uw auto het beste, maar ook voor alle overige merken ben u bij ons aan het juiste adres. Ons team is opgeleid en heeft jarenlange ervaring met alle merken. Wij hebben alle apparatuur in huis om uw auto uit te lezen, te servicen en te repareren.

Wat belangrijk is om te weten als u verschillende aanbieders vergelijkt is wat ze nou precies doen, bij bijvoorbeeld een grote beurt. Er variëren prijzen om het internet uiteenlopend van 99 Euro t/m 400 Euro.

Wij bieden u twee opties:

  • Onderhoudsoptie 1: Fabrieksonderhoud
    De eerste mogelijkheid waarvoor u kunt kiezen, is het officiele onderhoud zoals de fabriek dat voorschrijft, het fabrieksonderhoud. Op basis van eigen ervaring, wereldwijd, hanteert elk automerk richtlijnen voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Dat betekent dat er, op basis van ervaringscijfers van het merk, onderdelen preventief worden vervangen. Dit kan met orginele onderdelen, maar soms ook goed met immitatie delen, die een stuk goedkoper kunnen zijn. Graag rekenen wij u van te voren voor wat de verschillende mogelijkheden en kosten zijn.
  • Onderhoudsoptie 2: Specifiek onderhoud
    Bij specifiek onderhoud bedoelen wij, dat in overleg met u word bepaald wat wij wel of niet doen. Dit is merkonafhankelijk onderhoud, waarbij gekeken word wat noodzakelijk is. Filters en bougies etc.worden alleen vervangen als dat nodig is en alleen dan betaalt u daar voor.Voor auto’s die in de periode van de fabrieksgarantie vallen, is het aan te raden de officiele fabrieksopties te volgen, om de fabrieksgarantie niet in gevaar te brengen. Voor andere auto’s, die ouder zijn of waar weinig mee word gereden is specifiek onderhoud een interessante mogelijkheid.